PRATİK AĞLAYAN KEK TARİFİ
MALZEMELER
Kek için
4 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
2 Yemek kaşığı süt
1.5 Su bardağı un
Kabartma tozu
1 Çay bardağı kakao
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Keki ıslatmak için
2 Su bardağı süt
Üzeri İçin
1 Paket krem şanti
1 kase kırılmış fındık(İsteğe bağlıdır)
1 Paket çikolata sosu
HAZIRLANIŞI
İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır.Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.Yaklaşık 28x28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcamda kullanabilirsin-iz.Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170C fırında pişirilir.İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırla-
mış olduğunuz krem şanti sürülür.Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.Çikolata sosununda mutlaka soğumuş olması ge-
reklidir .Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Kek için
4 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
1.5 Su bardağı un
Kabartma tozu
1 Çay bardağı kakao
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Keki ıslatmak için
2 Su bardağı süt
Üzeri İçin
1 Paket krem şanti
1 kase kırılmış fındık(İsteğe bağlıdır)
1 Paket çikolata sosu
HAZIRLANIŞI
İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır.Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.Yaklaşık 28x28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcamda kullanabilirsin-iz.Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170C fırında pişirilir.İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırla-
mış olduğunuz krem şanti sürülür.Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.Çikolata sosununda mutlaka soğumuş olması ge-
reklidir .Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Comments
Post a Comment