Kitap Okumaya Vakit Bulamayanlar İçin 5 Tavsiye

 Kitap okumaya vakit bulamıyorum diyenlere de bir blog yazmadık demeyiz :) Şaka bir yana kitap okumak tamamen içten gelen bir istektir. Peki kitap okumak istesem de vakit yok diyerek serzenişte bulunanlar ne yapsın? Bunu -n için hiç düşünmeden blogumu okumaya devam edin. Okumadığınız kitaplar için önünüzdeki engelin zaman değil kendiniz olduğunu fark edeceksiniz. 👀



  1. 40 gün kuralını duymadıysanız eğer inanın çok şey kaybetmişsiniz demektir :) Ben buradan sizlere duyurayım herhangi bir şeyi alışkanlık haline getirmek için 40 gün tekrar etmelisiniz. İstikrarlı biri değilseniz şayet kendinizi 40 günün sonunda ödüllendireceğinize dair söz verin. Ödüle koşarken alışkanlık da otomatik olarak kazanırsınız. 
  2. Polisiye bir roman sevmediğinizi keşfettiğinizde onu bırakın. Kitabı yarım bırakmanın diğer kitaplar için motivasyonunuzu düşüreceği savunulsa da bu yanlıştır. İlginizi çekmeyen bir kitabı okumak zorunda değilsiniz. 
  3. Kitabın bir tutku olduğunu biliyor musunuz? Kitaplar en iyi arkadaştır sözünü de muhtemelen duymuşsunuzdur. En iyi arkadaşınız yanınızdayken iyi hissedersiniz değil mi? Öyleyse her zaman yanınızda sevdiğiniz kitaplardan bir tanesini bulundurun. Kitapla aranızdaki bağı eskitmeyin ki mesafeniz açılmasın. Örneğin bir Avm'de gezerken dinlenmek için oturduğunuzda sevdiğiniz kitaptan bir cümle okuyup enerjinizi tazeleyebilirsiniz. İnanın bana bu harika bir fikir! 
  4. Kitap okumanız için gün içinde kısa süreler belirleyin. Mesela sabah kahvaltıdan sonra 5 dakika, yatmadan önce yarım saat gibi. Bu kısa süreler bir süre sonra uzayacak ve siz bunun farkına varmadan kitabın tadına varmış olacaksınız. Bu altın tavsiyeyi de kesinlikle unutmamanızı öneririm. 
  5. Maddi gücünüzün yettiği kadar kitap alışverişi yapın. Yeni kitaplar içinizdeki okuma isteğini artıracaktır. 10 kitap birden almak zorunda değilsiniz. Ayda bir kitap alsanız bile onun heyecanı yetecektir. 




Comments

Popular posts from this blog

SHACO

Elveda Buhara Kitap Özeti- Yavuz Bahadıroğlu

SORAKA