Kitaplığınızda Bulunması Gereken 5 Kitap Önerisi

 


Kitaplığınızı özenle seçilmiş kitaplarla dolduruyorsanız aslında bu maddeleyeceğim 5 kitabı unutmuş olmanız imkansız. Yine de herkesin kitap seçkisi farklı olabilir diyerek bu önerileri dikkate almanızı tavsiye ederim. Lafı uzatmadan başlamak istiyorum. İşte listenin bir numarası 

Küçük Prens 

Her ne kadar çocuk kitabı kategorisinde yer alsa da içindeki hayat dersleri yetişkinleri de hedef almaktadır. Mükemmel hayal gücünün ürünü olan bu kitapta bakış açısının önemine de yer verilmiştir. Okunması kolay ve akıcıdır. İçindeki o tatlı anlatımı özlediğinizi her hissettiğinizde kendinizi küçük prensin sayfalarını kurcalarken bulacaksınız. 


Dönüşüm 

Franz Kafka Dönüşüm adlı eserinde dışlanmayı, ötekileştirilmeyi, sisteme mecbur kalmayı, kabullenmeyi betimlemelerle ifade eder. Gregor Samsa'nın böceğe dönüşmesi ise kitabın konusunun ne denli ustaca ele alındığının göstergesidir. 


Cesur Yeni Dünya

Cesur Yeni Dünya özellikle felsefe ile ilgilenenlerin dikkatini çekecek fazlasıyla ütopik bir kitaptır. İnsanlığın pek çok olumsuzluğu yendiğinde neler olabileceğini gözler önüne sermek için Aldous Huxley fazlasıyla cesur bir kitap yazmıştır. Kitabı okuduktan sonra zengin ve mutlu bir toplum mümkün mü? Hastalıklar tümüyle yenilir mi? Irklar arası eşitlik sağlanır mı gibi sorular aklınızı meşgul edecektir. 



Denemeler 

Denemeler size tek bir çağrışım yapacak muhtemelen, Montaigne! Batı klasikleri okumak daha ilkokul çağlarında tavsiye edilir. Montaigne denemeler adlı eserini 1571 yılında çiftliğinin kulesinde yazmaya başlar. Kulede yalnızca kitaplarıyla beraber geçirdiği süreç Denemeler isimli eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. 



Kürk Mantolu Madonna

Sabahattin Ali'nin bu kitabını yorumlarken de anlamış olacaksınız ki kendi kategorisinde baş yapıtlardan biri.. Aşk, tutku, saplantı ne derseniz deyin Kürk Mantolu Madonna'da kullanılan bağımlılık tasvirleri kesinlikle özgün ve okunmaya değerdir. 

Comments

Popular posts from this blog

SHACO

Elveda Buhara Kitap Özeti- Yavuz Bahadıroğlu

SORAKA