Kitaplık Düzeni Nasıl Yapılır?


 İnsan düzene ihtiyaç duyan bir varlıktır. Düzensizlik motivasyonun düşmesine, stresin artmasına ve odak probleminin ortaya çıkmasına sebep olur. Kitap okumak için en önemli unsurlar, motivasyon, huzurlu bir ortam ve hedefe kilitlenmedir. Bu kriterler sağlanmadığında farkında olun veya olmayın kitap okumak sizi rahatsız edecektir. Haliyle bunun sonucunda da kitap okuma eyleminden vazgeçmeniz kaçınılmaz olacaktır. Öyleyse gelin özellikle kitaplık düzeni nasıl yapılır konusundan başlayalım ki kitap okuma şevkimiz daha çok artsın. Bu blog da  çok faydalı öneriler bulacağınızdan şüpheniz olmasın. 

Kitaplık Düzenlerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? 

Her insan kendince düzen oluştururken farklı durumlara takılır. Kimi renklere, kimi sayıya, kimi niteliğine, kimi ise niceliğine. Siz hangi durumdan etkileniyorsanız düzeninizi ona göre yapmalısınız.  Genellikle ilk akla gelen kitap düzenlerken alfabetik sıralamadır. Yazarın baş harfi ya da kitabın adı baz alınarak yapılan bu sıralama kimi okurlar için oldukça rahatlatıcı olabiliyor. 

Çok fazla kitabı olanlar peki? İşte bu soruyu kesinlikle bir kitap kurdu soruyordur. Türlerine göre kitapları dizerseniz aradığınızı bulmanızda kolaylaşır. Kitap okumaktan büyük haz duyan kişiler daha önce okudukları esere mutlaka dönüp bir kaç cümle okumayı severler. Kütüphanenizde kitap aramakla uğraşmamak için türlerine göre sıralama yapabilirsiniz. 

Düzen konusunda obsesif olanlar çoğunlukla renk dizilişine önem verirler. Kitapları renklerine göre dizmek kütüphaneyi inanılmaz düzgün ve çekici gösterir. Sarı, pembe, mavi çok sayıda kitabı ahenkle görmek estetiğe önem veren insanlara da iyi gelecektir. 

Son olarak da boylarına göre kitap düzenlemeye değinmek istiyorum. Bu benim de takıntım diyebilirim. Uzun, kısa, ince, kalın kitaplar karıştığında kütüphaneye bakmak beni rahatsız ediyor. Kitapları bir hizada görmek beni mutlu ediyor. Yazının başında dediğim gibi kitaplık düzeninde de herkes kendine özgü zevkine göre sıralama yapar. Nasıl bir kitaplık düzeni oluşturursanız oluşturun, karmaşık bir kitaplığın görüntüsünden kat kat daha iyidir. Okumayı daha çok sevmek için düzen konusunda hassas olmanızı kesinlikle tavsiye ederim. 


Comments

Popular posts from this blog

SHACO

Elveda Buhara Kitap Özeti- Yavuz Bahadıroğlu

SORAKA