Çocuklarınız İçin Kitaplık Oluşturma Rehberi




Her çocuk özeldir. Her çocuğun kendine özgü zevkleri vardır. Çocuklarında birey oldukları unutulmamalıdır. Bu blog yazıma böyle başlama sebebim çocuklara tercih hakkı tanınması gerektiğine inancımdır. Ebeveynler çocuklarına kitap seçerken yalnızca kendileri inceliyorlar. Halbuki çocukları da kitap seçme eylemine dahil etmek gerekir. Ebeveyn olarak belirlediğiniz 10 adet kitabı çocuğunuzun seçkisine bırakın. Siz değil de çocuğunuz bu kitaplar arasından en beğendiklerini söylesin. Her ne kadar küçük de olsalar bir şeylere dahil olmak kendilerini değerli hissettirecektir. Kitap seçmenin zevkini çocuklarınıza tattırın. Bazı duygular kalıcıdır. Böylece kitap sevgisini de aşılamış olacaksınız. Şimdi sizlere 5 maddede çocuğunuz için doğru kitaplarla bezenmiş kitaplık nasıl oluşturulur bunu anlayacağım. 💛

  1. Sosyal medyanın iyi yönlerini kullanmak önemlidir. Teknoloji çağında olduğumuz için doğru bilgilere de çabuk ulaşabiliyoruz. İnternet aracılığıyla güvendiğiniz mecralardan kitap yorumları okuyarak doğru kitaplar satın alabilirsiniz. Şuna değinmek istiyorum ki bazı kitaplar çocuk kategorisinde yayımlansa da kötü içeriklere sahip olabiliyor. Mutlaka bir kitabı almadan önce o kitap hakkındaki görüşleri okumanızı öneririm. 
  2. Çocuklarınızın kitapla olan temasını artırmalısınız. Kitaplık oluştururken size negatif bir şekilde müdahale eden çocuğunuz varsa bilin ki iyi bir çocuk kitabıyla karşılaşmamıştır. Burada kendinizi de suçlamadan onunla iyi kitaplar arasında köprü kurmayı deneyin. Kitaplık oluşturmadan önce büyük bir kütüphanenin çocuk kitapları bölümünde vakit geçirebilirsiniz. Kitapların dünyasının çok geniş ve alabildiğine eğlenceli olduğuna çocuğunuzu inandırın. 
  3. Çocuğunuzun meraklı olduğu konulara dair kitaplara özellikle yönelmelisiniz. Hayvanlar çocuğunuzun daha çok dikkatini çekiyorsa bu kategorideki kitapları araştırın. Görseli çok yazısı az olan kitaplar da çocuğunuzu daha mutlu edebilir. 
  4. Ödül alan çocuk kitaplarına da mutlaka göz atmalısınız. İçeriği kıymetli pek çok kitabı ödül alan kitaplar arasında bulabilirsiniz. Tabii bir kitap ödül aldı diye hiç araştırmadan kitaplığa da koymamalısınız. 
  5. Çocuğunuzun Dünya Edebiyatıyla da tanışmasına izin verin. Yabancı pek çok çocuk kitabı da kesinlikle bir şansı hak ediyor! En iyisi kapsamlı bir araştırma yapmak ve kitaplık oluştururken çocuğunuzun yaşına göre en uygun olanlara yer vermek! Kitaplık çocuğunuzun gözüne çekici geliyorsa işte o zaman başarmışsınız demektir! Eee kitap kolikler olarak kitaplığın önünde az vakit geçirmiyoruz sonuçta. Ağaç yaşken eğilir diye boşuna dememişler :)



Comments

Popular posts from this blog

SHACO

Elveda Buhara Kitap Özeti- Yavuz Bahadıroğlu

SORAKA