Kitap Kolikler İçin Olmazsa Olmaz 5 Eşya

                      

Mükemmel bir kitap kolik olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz? Öyleyse bu postumuz tam sizlere göre. Kitap koliklerin evinde çoğu eşya kitaplara göre seçilmiştir. Hatta objeler bile! Kitaplık bir evi en estetik gösteren eşyalardandır. Kitap kolikler bilir ki kitaplıkların süsü olan kitapların yanına bazı işe yarar eşyalar koymak da motivasyonu arttırır. Şimdi anlatacağım bu 5 eşya kitaba düşkün olanlar için olmazsa olmaz kategorisinde! Hadi başlayalım. 


Kitap Okuma Tutacağı 

Kitabı açık bırakıp ufak tefek işler yapanlar için inanılmaz kullanışlı olan bu eşyanın talibi çoktur. Kitap okuma tutacağı, kitap okuma standı gibi isimlerle bilinir. Kitabın iki sayfasını da kolayca görmenizi sağlar. Okurken rahat olan bir okur da kesinlikle daha fazla sayfa okuyabilir! Harika bir icat değil mi? 

Kitap Ayraçları 

Kitabı okurken nerede kaldığını işaretlemek için o sayfanın yaprağını kıvırdığınızı söylemeyin bana! Eskiden cılız bir kağıt parçasıyla kitap ayracı yapan bizlerin şimdilerde yapılan harika ayraç tasarımlarıyla gözü doluyor. Tabi bu ayraçların tasarımına göre fiyatları da değişebiliyor. Hatta eğer satın alma taraftarı değilseniz basit bir kaç malzemeyle de kendi ayracınızı kendiniz tasarlayabilirsiniz. 

Kitap Okuma Gözlüğü 

Kitap okuma gözlüğü ilk etapta saçma ve gereksiz bir eşyaymış gibi gelse de öyle değil. Hani yatmadan önce odanızda hafif de uykunuz varken kitap okuyorsunuz ya işte kitap okuma gözlüğü öyle zamanlarda tam bir kurtarıcı. Biliyorum, cümlem biraz uzun oldu :) Bu gözlüğü kullanmadan önyargınızı konuşturmamanızı tavsiye ederim. 

Not Defteri 

Listede not defteri var(!) Ben bu maddeyi açıklamak istemiyorum. Kitabın altını çizerek okumak kitaba yapılan bir haksızlık gibi geliyor bana. O temiz sayfaları çizmek yerine en güzelinden bir not defteri edinmek daha iyi olacaktır. 

Kitap Kutusu

Kitap kutusu daha çok dekoratif amaçlı kullanılan bir eşyadır. Kitap kolikler ise genelde bunu başucu kitaplarını saklamak için kullanırlar. Kitap kutusu kitabın tozlanmasını önleyecektir. Elinizin hemen altında bulunmasını istediğiniz kitaplar içinde bu kutular iyi bir alternatiftir. Kutu almadan önce saklamak istediğiniz kitapların ebadını
mutlaka ölçün. Kutularda standart bir boy yok. Küçük, büyük, orta boyut kutular pek çok kitap mağazasında satılıyor. 

Comments

Popular posts from this blog

SHACO

Elveda Buhara Kitap Özeti- Yavuz Bahadıroğlu

SORAKA