Minimalist Yaşam Üzerine Yazılan En İyi 3 Kitap


Minimalizm son zamanlarda çok sık duyduğumuz bir kavram... Peki bu terim üzerine düşündünüz mü? Bu post zor ama oldukça harika fikirlerle dolu olacak. Hayatınızı değiştirmek istediğiniz halde bir türlü nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız minimalist olun. Hayatınızdan fazlalıkları çıkardığınızda fiziksel ve ruhsal rahatladığınızı bizzat göreceksiniz. İşte minimalizm bu... Türkçede sadeleşmek olarak benimsenen bu kavram sade yaşamı konu alır. Yaşadığınız mekanı bir düşünün. Kullandıklarınız, kullanmadıklarınız, sakladıklarınız ve kullanmayı erteledikleriniz... Bu kalabalık örüşmüş bir zihni de beraberinde getirir. Bana abarttın diyeceksiniz belki ama aşağıda tavsiye ettiğim 3 kitabı okuduğunuzda sade olmanın felsefesini özümseyecek ve sadeleşmek isteyeceksiniz. 


Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla – Marie Kondo

KonMari yöntemi seneler önce ortalığı kasıp kavurmuştu. Kitabı alıp okuyanlar küçük organizerlarla yaşamlarına düzen getirmeye çalışmışlardı. Bu kitap artık eskidi bize yeni içerikler lazım demeyin sakın hatta okuyanlar tekrar okusun. Düzenli ve tertipli olduğunuzda hayata olan bakış açısınızın olumlu yönde değiştiğine şahit olacaksınız. 


Azla Mutlu Olmak 

Günümüz insanları hep almaya odaklı... Reklamlar insanın '' alışveriş '' dürtüsünü dinç tutuyor. Şimdi reklamlar öyle sadece televizyonla da bitmiyor. Sosyal medya tam bir reklam çöplüğü. Kontrolü elinize almak istiyorsanız Azla Mutlu Olmak kitabını okumalısınız. Tavsiyeleri okumakla kalmayıp hayatınıza da geçirebilirseniz ne mutlu size... 



Lagom - İsveçlilerin Dengeli Yaşama Sanatı 


Minimalist bir kitaptan ziyade dengeyi savunan bu kitabı mutlaka okumalısınız. Kitabın arka kapağındaki söz her şeyi özetliyor aslında : 

“ne çok az
ne çok fazla,
tam kararında”

Ben böylesine iddialı yaşam tarzlarına sahip insanlara imreniyorum. İlham olması açısından bu 3 kitabı paylaştım. Belki alışkanlıklarınız sizi minimalist yaşamdan uzaklaştırabilir. Yine de çabalayın. Ufacık bir değişim bile farkı fark ettirecek... 

Comments

Popular posts from this blog

SHACO

Elveda Buhara Kitap Özeti- Yavuz Bahadıroğlu

SORAKA