Mutlaka Okumanız Gereken 5 Genel Kültür Kitabı



Genel kültür kitapları okumak herkesin ilgi alanına girmez. Bu kitap kategorisini öyle bir noktaya taşıyan yazarlar var ki kalemlerinin akıcı olması bilgiyi kolay aktarmalarını sağlıyor. Ben sizlere mutlaka okuyun diyebileceğim 5 genel kültür kitabı tavsiyesini derledim. Şunu belirtmek isterim ki bu kitapları sessiz bir ortamda okuduğunuzda size daha fazla katkı sağlayacaktır. Genel kültür kitabı okuyucuları bilir ki herhangi bir bilgiyi öğrenmek için doğru ortamda bulunmak önemlidir. Odaklanamayacağınız genel kültür kitapları size bir fayda sağlamaz. Kesinlikle bu kitap işime yarayacak dedikleriniz için ise okuma saati ve okuma ortamının önemli olduğunu unutmayın. 


Mitoloji 101 - Kathleen Sears 

Kitap ve kahve keyfi yapan o güzel insanlardansanız şayet bu kitabı da en kısa sürede okuyun derim. Mitolojiye olan ilginizi artırırken aynı zamanda derin düşünmenizi de sağlayan bu kitabın içeriği oldukça iddialı... 


Madde ve Bilinç - Paul Churchland 

Felsefe kimine göre itici gelebilir. Madde ve Bilinç zihin felsefesi üzerine yazılan bir kitap olsa da kazanımlarınızı artıracak bir içeriğe sahip... Bu kitapla düşüncelerinize boyut kazandırabilirsini. 


Tarih Hırsızlığı  - Jack Goody

 Kitap hakkında çok konuşmaya gerek yok :) Şunu not olarak düşmek istiyorum bu kitabı okumadan önce Fuat Sezgin'in Tanınmayan Büyük Çağ adlı eserini mutlaka okuyun. Şimdi demeyin neden yabancı bir yazarın kitabını ilk 5 tavsiyeye koydun :) Çünkü ayrıca Türk yazarlara da değineceğim başka bir post planlıyorum. Üstelik daha fazla detay vereceğim! 


Jules Payot - İrade Terbiyesi 

İtiraf etmeliyim bu kitabın dili oldukça ağır. Kitabı okuduktan sonra küçük çaplı bir boşluğa düşmenizde olasılıklar arasında. Eee biz genel kültür konuşmuyor muyduk bu kitap konumuza uygun mu derseniz Jules Payot'un bu eserinde öğrenebileceğiniz çok bilgi var diyebilirim. 


Uygarlıkların Batışı - Amin Maalouf 

Bu yazarın Semerkant isimli kitabını daha önce başka bir tavsiyeler listesinde önermiştim. Amin Maalouf'un bu eseri deneme türünde yazdığını söyleyebilirim. Siyasi konular kitabın merkezinde olsa da üsluptaki bilgelik eseri akıcı bir şekilde okumanızı sağlıyor. 


Comments

Popular posts from this blog

SHACO

Elveda Buhara Kitap Özeti- Yavuz Bahadıroğlu

SORAKA